Fashion

VSAK JE LAHKO KDAJ PIRAT

By on August 10, 2016

’’A to majčko si tut razstrigla? Zdej zgledaš pa čist Kremenčkova!’’

So bile besede mami, ko sem stopila v dnevno sobo. Čeprav so ji všeč vsi moji podvigi, kar se rezanja tiče in se vedno znova navdušuje nad različnimi dizajni, ki si jih izmislim, vem, da ji je bila ta majca všeč taka kot je bila. Neraztrgana.

 ’’Ja kdaj boš pa men razrezala tiste hlače, k sm te prosu?’’

So bile besede tatija po tem, ko mu je pogled švignil na drugo stran kavča, kjer so ležale (in še vedno ležijo) njegove kavbojke, čakajoče na moje škarje.

’’Bom. Takoj, ko razrežem Jugijeve…’’

Zavzdihnem.

’’A mu jih še nisi?! Revež čaka že dva mesca – dej no Neja!’’

Spet mami.

Dejansko nisem želela pisati o svojih sposobnostih rezanja, trganja in luknanja stvari, čeprav se mi zdi, da to počnem že za vse. Človek ne bi verjel, koliko časa in energije porabim za to. In kako ožuljene roke imam po tem. Vsaka luknja, vsaka štrleča nitka in vsak delček distressanega jeansa mora biti popoln!

 

Zadnjič sem brskala po predalu, ki si ga z mami deliva – predal šalov in rut. Našla sem to, ki jo imava že kar nekaj časa in izgledala je žalostna, saj sva obe pozabili nanjo. Potegnila sem jo iz kupa in razmišljala, kako bi jo lahko še uporabila. Zavezana okoli ročaja torbice? Zavezana okoli vratu? Dolgčas.

Stopila sem malo izven svojih okvirjev. Ko sem si jo prvič zavezala okrog glave sem si izgledala prav butasto. Zamislila sem si, kako hodim po Čopovi in ljudje zadržujejo smeh in kažejo s prstom. Naenkrat sem se zdrznila, vrnila iz svojih misli nazaj v realni svet in oči so zopet uzrle podobo dekleta, ki stoji tam, zveriženo pred ogledalom. Široko sem se nasmejala. ’’Kakšni ljudje neki? Saj je samo ruta! Še opazili ne bodo. Definitivno si lahko privoščim piratski videz.’’

’’Uuuuu, a dons greš pa na motor?’’

So bile zadnje besede tatija, preden smo odšli čez vrata. Smejala sta se. Jaz tudi.

 

Zdaj grem pa pečt. Anže si je po večernem treningu zaželel moj čokoladni biskvit s sladoledom. Pizda, res sem dobra punca!

(Človek bi si mislil, da bom zdržala vsaj en post brez ene kletvice. Jebiga…)

Neja xx

 

 

Ruta && Torbica – Louis Vuitton // Krilo – ZARA // Top – H&M // 

Očala && Ura – Dolce & Gabbana

 

 

 

 

TAG

LEAVE A COMMENT