Fashion Places

VERONA – OBLJUBLJENA VEČNA LJUBEZEN IN JULIJINA DESNA DOJKA

By on May 4, 2016

Vedno me vleče tja čez mejo, k našim zahodnim sosedom. Uf, res obožujem Italijo – vedno sem jo in vedno jo bom. Že na sami vožnji iz Ljubljane do kateregakoli italijanskega mesta se mi zdi, da je z vsakim kilometrom nebo za odtenek bolj svetlo modre barve in je na njem iz minute v minuto en oblak manj.

 

Verona je mesto, ki sem ga obiskala večkrat in nikoli me ne razočara. Ima nekaj, zaradi česar bi se v trenutku preselila tja. Čar, toplina, srce, arhitektura, kultura, temperament ljudi…

Ni lepšega kot spit kave na največjem trgu – Piazza Bra, kjer ljudje s fotoaparati švigajo sem ter tja okoli Arene in se navdušujejo nad tem znanim rimskim amfiteatrom. Potem zaviješ na eno boljših ulic, Via Mazzini, kjer opraviš najboljši šoping in se nato odpočiješ v bližnji slaščičarni, kjer poješ sladoled ali palačinko z Nutello… ali oboje (da si zares napolniš baterije!). Greš do obzidja, do bazilike San Zeno, si pogledaš vse rimske spomenike, če te le vse to zanima.

In seveda – Casa Di Guilietta. Meni ena izmed najljubših točk, najbolj romantičnih. Tam vidiš na ducate ljudi, ki nestrpno čakajo v vrsti, da bi se slikali s kipom Julije, medtem ko jo držijo za desno dojko. No, do zdaj se verjetno ne sliši prav romantično – gruče ljudi in otipavanje kipa. Ampak res, upam se stavit, da tam vsak začuti nekaj posebnega, neko posebno atmosfero. Ob pogledu na znamenit balkon, odmisliš vse, ki so tam in si predstavljaš, kako se je odvijala zgodba Romea in Julije. Nasmeh na obrazu ti pričarajo vsi zaljubljeni pari, ki zaklepajo ključavnice na ograjo, pišejo svoja imena in imena ljubljenih na zidove ob vhodu ter tja lepijo kratka ljubezenska pisma.

Če se vrnemo k tradiciji grabljenja Julijine ’’ta desne’’, naj bi ti to prineslo srečo in večno ljubezen. Ni čudno, da mlada dekleta komaj čakajo, da jo primejo. Ne vem, če vse to popolnoma drži, a spomnim se kot včeraj, ko sem prvič prišla do tega dvorišča leta 2012. Stopila sem do kipa. Zaželela sem si tisto obljubljeno večno ljubezen. Zaželela sem si čisto svojega Romea. Po možnosti kar v obliki Leonarda DiCapria…

Še isto leto sem dobila več kot sem pričakovala, zdaj, skoraj štiri leta kasneje se res ne morem pritoževat.

 

Hvala Julija, no… hvala tvoji desni joški! :)

 

 

Neja xx

 

TAG
2 Comments
 1. Reply

  Sara

  May 4, 2016

  Odlicen stil pisanja! In cudovite hlace, tiste cisto spodaj ! S kje so?

  • Reply

   Neja Stoilkovsky

   May 5, 2016

   Hej hej! Najprej hvala za kompliment!:) Hlače so pa Zarine. x

LEAVE A COMMENT