Life Places

”TOPLICE? PEJT, ČE TI PAŠE…”

By on February 11, 2016

Redki trenutki so tisti, kadar nimamo niti ene skrbi. Tisti, kadar se popolnoma prepustimo in se ne obremenjujemo s tem, kar je bilo in kaj bo. Kaj boš študiral, s čim boš služil, kako boš shujšal, kaj vse si še moraš kupiti, katerih krajev še nisi obiskal, kako boš zdržal do doma, ko si na avtobusu in te močno tišči, saj veš kam.

’’Uživaj,’’ mi še vedno govorijo moji starši, ’’na vsakem koraku. Uživaj in ne razmišljaj toliko. Osrečuj druge, a vedno poskrbi, da boš srečna tudi sama.’’

Ujeti smo v dnevni rutini in velikokrat izredno prija, če jo razbiješ in poskusiš nekaj novega, greš nekam, kjer še nisi bil… Ali pa nekam, kjer si bil že stokrat, a si izjemno vesel, ko si tam. Delaj to, kar ti paše – to kar te naredi srečnega.

Ne čakaj na konec tedna, če se lahko zabavaš že v ponedeljek. Ne pojej enega hamburgerja, če ti pašejo trije. Ne odloči se vedno za isti okus sladoleda. Ne seksaj samo tik preden zaspiš, v postelji. Zakaj ne tik pred kosilom, na tleh? Ne čakaj na sonce, če se lahko sprehajaš tudi takrat, ko ga zakrivajo oblaki ali ko dežuje ali ko sneži. Speci svojo najljubšo torto – tisto, ki ima največ kalorij… in pojej celo, ne samo košček. Privošči si drag biftek. Kurc, prekljinjaj če ti tako paše.

 

In… Zakaj bi se kopal v domači banji, če se lahko v toplicah?

Svoja starša krivim, da sta name prenesla nenehno željo po potovanju. S tem bom okužila tudi svoje otroke. Ko ni časa za potovanje, je čas za ’’ta kratke’’ izlete, tiste, ki te napolnijo z energijo in ti prav nesramno pustijo, da se v tvoji glavi pojavi želja po ŠE.

 

Trenutki, ko si brez ene same skrbi, so redki. Lahko jih prešteješ na prste. Zato sama izkoristim vsak trenutek, poleti ali pozimi, da skočim v kopalke, si zmočim lase in zaplešem v ritmu glasbe, ki mi odmeva v ušesih.

Tokrat smo bili v hotelu Livada, samo za eno noč. Kratko, a sladko.

 

TAG

LEAVE A COMMENT