Food Places

TAJSKA: #1 PRVA POSTAJA – BANGKOK!

By on December 23, 2015

16.12.2015, na mrzlo decembrsko sredo, smo se odpravili na mini potovanje – skoraj za polne tri tedne smo zapustili naš dom in odšli v nam neznano državo. Jaz, moj fant Anže in moja dva zelo dobra prijatelja, Domen in Anže (oz. Jugi in Zalc).

Zjutraj smo se odpeljali do letališča Marco Polo v Benetkah in od tam leteli do Dohe. po še enem šest-urnem letu smo končno dosegli svoj cilj – Bangkok!

 

’’Kulturni šok, kulturni šok sem doživel!’’ se je oglasil Založnik po petnajst minutni vožnji s taksijem od letališča Suvarnabhumi do našega ogromnega hotela. Na tej vožnji smo namreč videli, kako ti ljudje živijo, kje in kaj jejo, kje kupujejo oblačila in kakšna so le ta. V svojih devetnajstih letih sem prepotovala že kar nekaj sveta in ne morem reči, da je to njegov najrevnejši del, kar sem jih videla. Ker ni, ker sem videla že hujše. Je pa drugače… in drugače je okej. Drugače je zanimivo. Drugače si vedno želim spoznat.

 

Ljudje se v glavnem ukvarjajo s preživetjem – z zaslužkom torej. Na ulicah najdeš vse kar hočeš, od Pad Thai rezancev do ponarejenih dokumentov. Kamorkoli prideš, te najde kakšen možic, ki ti ponuja svojo robo in zagotavlja, da je ta najboljša.

 

V prvih dveh dneh smo pokupili vso možno sadje na stojnicah. Od lubenice pa do dragon fruita. Ko pa je prišlo do druge hrane, smo postali zadržani. Ženska, ki kuha in peče vse možne vrste mesa ter zraven njen mož, ki nadzira njo in vse ostale naokoli, me nikoli ne prepričata. Te stojnice so povsod, na vsakem koraku. In vonjave, ki so v zraku zaradi le teh, nas nikoli ne privabijo, temveč nas le odrinejo v bližnjo restavracijo. Razvajene riti.

 

In nekako moraš priti do vseh templjev, parkov in marketov, ki si jih želiš ogledat. ’’Valda ne bomo šli peš!’’ No, in smo se peljali. In ker se hočeš vozit, moraš barantat!

’’No no no, 200 baht is cheap, look at the traffic and your road is long. 200 baht for four person not so bad!’’ nas v polomljeni angleščini prepričuje voznik tuk-tuka. Potem se dogovorimo, da nas bo peljal za 50 batov (1,28€). 1,28€ za 3,5 km dolgo pot, kjer so gneča in vsiljivi vozniki neizogibljivi.

 

Wat Pho tempelj, Siam Paragon, China Town, Chatuchak weekend market… vsak večer pa nujno žurat na Khao San ulico!

 

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT