Life Places

PA KAJ, ČE DANES NIČ NE POČNEM!?

By on July 10, 2017

Vse je odvisno od dneva. Odvisno od tega, na katero nogo vstanem. Odvisno od vremena. Odvisno od počutja. Odvisno od tega, če imam menstruacijo … Pride dan, ko živim po motu ‘živi vsako sekundo, ker nikoli ne veš, če bo naslednji dan res prišel’, spet drugi dan po motu ‘jebeš vse, pejt spat – maš še cel lajf, da boš odkljukala vsa opravila’.

 

Danes je dan, ko se ravnam po slednjem. Mnogi tega ne odobravajo. Zdi se jim, da mora človek vsak dan napredovat, tako ali drugače, in napredovati ne more, če ne dela – delati pa mora vsako uro vsakega dneva. Seveda obstajajo dnevi, ko se tega vestno držim. Takrat se mene vestno drži stres, telo pa mi pošilja rdeče alarme, naj neham preko stiskanja v želodcu, bolečine v glavi in zategovanja prsnega koša. Zato, ko pride čas, neham. Popolnoma.

 

Ležim na kavču. Čeprav sem popolnoma razpotegnjena, s prsti na nogah še ne čutim drugega konca kavča. Zasmejim se in v glavi se pošalim na račun svoje velikosti. Pojedla sem zajtrk in razmišljam, če se v omarah naše kuhinje skriva kaj sladkega. Ker sem doma vedno naga, se po vseh štirih mimo velikih oken splazim do hladilnika. Hitro vzamem Monte in pomislim na svoje sosede čez cesto, ki so me morali že 3000-krat videti golo. Hitro vstanem, z eno roko si pokrijem joški, z Montejem v drugi roki si pokrijem tamalo in stečem nazaj do dnevne sobe. Pogledam svoje nohte. Nisem si jih namazala že več kot teden dni. Tudi moje obrvi so potrebne resnega puljenja, čeprav se z njimi lahko izmažnem, ker so svetle. Pomislim na vse svoje prijateljice, ki si morajo poleg tega še redno briti noge in se zahvalim svojim genom, da so me obdarili z desetimi dlakami pri gležnjih.

 

Mogoče bi lahko prebrala kakšno knjigo ali pogledala kakšen film (beri: vseh osem delov Harryja Potterja, stotič). Ne vem točno. Vse kar vem je, da so taki dnevi dobri zame. Dobri, čeprav nekateri menijo, da niso produktivni. Zame so. Ker to potrebujem. Vsi potrebujemo to.

 

Nič.

 

Nič je tisto, kar moramo na take dni kar se da najbolje opraviti.

 

 

Spet na druge dni si lahko greš ogledat tropski vrt v Ljubljani, ki nima nobene veze z zgoraj napisanim. Le da so me vse palme, monstere in druge rastline, ki jih ne znam poimenovat spomnile na čas na Karibih. Na bel pesek. Na morje. Na soparo, ki ne pusti, da bi imel lepo urejeno frizuro. Na delanje NIČesar.

 

Neja xx

 

TAG
1 Comment
  1. Reply

    Anonymous

    July 11, 2017

    sexy

LEAVE A COMMENT