Life

ORIGINALNOST IN ŠTETJE LAJKOV NA NAPIHLJIVIH FLAMINGOTIH

By on August 4, 2017

Za vse nas. Bodimo originalni. Vem, danes je to težko – toliko ljudi na enem kupu. Toliko ljudi, ki se išče, ob tem pa so bombardirani s fotografijami tistih, ki naj bi se ‘že našli’… Toliko ljudi, ki le šteje lajke na svojih napihljivih flamingotih.

 

 

 

Tega blog posta nisem načrtovala. Sem pa že nekaj časa vedela, da bom prej ali slej napisala nekaj besed na to temo. Ni bilo dovolj, da sem se o tem pogovarjala z najboljšimi prijatelji, starši in fantom. Vedela sem, da si želim o tem tudi pisati.

 

Sedim v hotelski sobi, natančneje ležim. Nisem si uspela slečt svojih mokrih kopalk, zato je na postelji okrog mene hitro vidna ogromna luža. Zdi se, kot da sem še vedno v bazenu. Od tam sem namreč pridrvela do sobe, ko sem na Instagramu zasledila nekaj, kar mi je dalo zagon, da to kar bereš, sploh napišem. Nisem želela počakati. Želim si, da bi bilo iz prebranega razvidno, kaj sploh čutim, ker po pravici povedano, še sama ne vem točno. Malo jeze, malo ogorčenosti, malo zmedenosti. Sem tipičen škorpijon in za vse tiste, ki vedo, kakšni smo mi, ko nas kdo razjezi, me razumete. Pišem hitro, vneto. Nimam veliko časa, zato nisem prepričana, če bodo vse vejice, pike in velike začetnice na svojem mestu.

 

 

Nikoli nisem marala ‘fejkov’. Doma so me učilli, da če si v življenju ne zmoreš privoščiti originala (pa naj bo to torbica, ura ali čevlji) si pač ne kupiš fejka na tržnici, temveč zaviješ v trgovino, ki ti je dostopna. Dileme o tem, kako pri vseh teh stvareh plačaš le ime firme in ne kvalitete, pustimo na strani. Sama jih spoštujem in nisem presenečena, da je bila npr. Zara s strani teh že večkrat obtožena ‘kraje’ dizajna. Vedno sem si predstavljala, kako hudo bi bilo meni, če bi oblikovala določen artikel, nekdo pa bi čez nekaj časa začel prodajati mojo zamisel po cenejši ceni, celo pod mojim imenom. Ni fer.

 

Zato me razjezi, če vidim, da nekdo popolnoma kopira vse kar naredim ali natančneje – objavim. Ja, nekaj je inspiracija; vsi imamo določene ljudi, ki jih spremljamo, občudujemo, ampak nekje je meja! Sama si vedno želim stvari začiniti s svojo osebno noto. Sledim trendom, a nisem slepo vezana na le-te. Največja pohvala zame ni ‘pizda, ti maš pa dobro guzo’ (se jih sicer ne branim), temveč ‘pizda, ti si pa res drugačna’ in ‘tvoj blog je poseben’, ‘ne pišeš tako kot ostale’. Ne želim bit podobna nikomur, zato ne razumem nekoga, ki si tako močno želi biti podoben meni.

 

Množici se zdi to smešno, saj gre za fotografije na socialnih omrežjih pa vseeno se počutim nekako oropano. Mogoče ni vidno, a v to vložim kar nekaj truda. Brez skrbi, zavedam se, da Instagram feed nima življenjskega pomena. Mnogi so presenečeni, ko me spoznajo in vidijo, da na telefonu v bistvu preživim zelo malo časa. Fotografije načrtujem, urejam in objavljam, ker to zadovolji moje ‘čudne’ potrebe po estetiki, organiziranosti, artističnosti… Prek tega pa sem pridobila tudi kar nekaj samozavesti in poguma. Zato ne zaleže le ‘ne obremenjuj se’.

 

Zate, dekle, ki si trenutno moja inspiracija. Prepričana sem, da to bereš. Dokazala si, da se do mene vedno nekako dokopaš. Želim ti le najboljše, resnično. Želim ti, da najdeš to kar iščeš. Da ti uspe v življenju. Predvsem ti želim, da najdeš samo sebe.

Ženske, smo individuumi, dejmo se tko tut obnašat – se bo mnogo lažje podpirat. Girl power!

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT