Fashion

NEENAKOMERNI ŠIVI – MOJA MOJSTROVINA

By on June 19, 2016

Že pred tedni sem si zadala cilj, da bom posvetila vedno več svojega časa malim ročnim spretnostim. :) Dejstvo, da smo čisto vsa dekleta podobno oblečena in imamo v omarah zelo si podobne oziroma celo iste kose oblačil, me je samo še podžgalo k temu, da začnem ustvarjat.

Želim si, da bi imela več znanja na področju šivanja – ročnega in tega s šivalnim strojem. Odkar pomnim me je na to opominjala moja babica, šivilja, ki vsem nam takoj popravi prevelike ali preširoke stvari. Ko sem bila še manjši štoflc sva skupaj načrtovali moje pustne kostume in se ob tem neskončno zabavali. Jaz sem povedala svoje želje in ona je iz svoje magične omare vedno potegnila različne kose blaga, ki so bili popolni za mojo preobrazbo. Takrat sva se zmenili, da bom nekega dne tudi sama lahko sešila kostume svojim vnukom. Zdaj pa vsakič, ko pridem mimo in pri njej odložim predolge hlače, načne isto temo…

 ’’Nejči, res bi rada, da se katera od vnučk nauči šivat. Sej samo osnove – da znaš zarobit hlače recimo…’’

 ’’Ja babi, bom. Ampak zdaj res nimam časa…’’

Globoko vzdihne in še preden do dobra izdihne, zamomlja par kletvic ter se takoj poda na delo. Jaz ji obljubim, da bom nekega dne lahko vse to opravila jaz, a v svoje besede tudi sama povsem ne verjamem.

 

Pred nekaj dnevi sem si zaželela popestriti eno izmed mnogih belih majic. Tistih dolgih, ki lahko marsikoga celo pretentajo, da so lahke poletne oblekice. Začela sem z označevanjem, rezanjem in šivanjem ter hitro ugotovila, da potrebujem še veliko vaje. Šivi so bili neenakomerno razporejeni, eni večji spet drugi manjši. Cvirn se mi je zapletal in parkrat sem se s šivanko močno zbodla. Po nekaj urah sem končala svojo mojstrovino. N je vleklo v levo stran in S ni imel več tiste oblike, ki jo je imel, ko sem ga izrezala. Dodala sem še patche, ki sem jih kupila in VOILA!

To je moj končni izdelek. V bistvu sem si želela ta childish look (se prepričujem). Za poletje je čist fajn… In tudi če ni popoln, je moj kos. Poseben kos.

 

// Pete, torbica in sončna očala – ZARA //

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT