Life Places

MOJIH 10 NAJLJUBŠIH DESTINACIJ

By on December 9, 2016

Julij, 1997, Palma de Mallorca, moj prvi trip.

8 mesecev stara Nejka se prvič sreča z letalom. Velike modre oči in (skoraj) plešasta glava, na kateri je plapolalo nekaj čisto belih laskov – iz njih pa so roza špange lahko le visele. Moj ”lazy airport outfit” je bil sestavljen iz baggy trenirke in majčke s kratkimi rokavi, da sem lahko razkrivala svoje ”safaladke”. Več kot očitno je, da o temu potovanju ne morem prav na dolgo in široko razpredat. Tudi o parih naslednjih ne, saj nimam super kul spomina, da bi lahko pogledala v prva leta svojega življenja in podoživela, kako sem kakala v plenice …

Vseeno, starša sta mi že kot majhnemu knedlu vcepila željo po raziskovanju sveta – ta želja pa še vedno ostaja in bo ostala.

 

Tukaj je mojih 10 najljubših destinacij, ki sem jih po dooooolgem premisleku le lahko izbrala. Niso v nobenem vrstnem redu in ni vključenega nobenega italijanskega mesta – saj je teh, ki so mi močno pri srcu, preveč, da bi lahko izbrala le enega.

 

  1. NEW YORK, ZDA

Mesto sanj, luči in priložnosti. V Veliko jabolko sem ‘ugriznila‘ pri petnajstih in takoj, ko sem uzrla lepoto tega mesta, se je v meni oglasila ”inner Carrie Bradshaw”, ki je rekla, da v svojem življenju potrebujem vsaj eno krilo iz tila in moškega kot je Mr. Big … Od sedmih zjutraj do desetih zvečer smo skakali iz enega taksija v drugega, iz turističnega busa v Starbucks, iz Central Parka do Empire State Buliding-a. Kip svobode, Brooklynski most, Rockefeller Center, Radio City Music Hall, Little Italy … Teden je bil prekratek in dan je imel premalo ur, da bi lahko raziskali vsak kotiček mesta – imam pa vsaj razlog, da se lahko vrnem in si zopet prepevam: Now you’re in Neeeeeeeeew Yooooooooooooooooork, these streets will make you feel brand neeeeew …

dsc00478

dsc00594

dsc00885

 

      2. PARIZ, FRANCIJA

To je bil prav poseben trip, saj sva se na pot odpravili sami s sestro Tjašo. Verjetno ena izmed najbolj zabavnih, drugačnih in odštekanih dogodivščin, saj sva se tja odpravili z busom in brez večjih načrtov. To je bilo obdobje, ko sva si nehali skakat v lase, večkrat mi je odpustila, ko sem ji kradla obleke, sama pa nisem več opravljala poklica glavne špeckahle. V Parizu sva preživeli 4 dni in ogledovanje znamenitosti sva si vedno naredili bolj zabavno kot to zna družina Stoilkovsky. Iz skupine, polne penzionistov sva vedno sekali ven, ko sva se v Louvru slikali zraven vseh lulčkov pomembnih mišičnjakov in se na ladjici po reki Seni glasno pogovarjali po ‘telefonih‘, ki so bili v bistvu zvočniki. Kot dva otroka sva skakali po Disneylandu in se pred Eifflovim stolpom smejali z vsemi strici, ki so prodajali dežnike, razglednice in ostale drobnarije.

dsc01552

dsc01571

dsc01726

 

3. PUNTA CANA, DOMINIKANSKA REPUBLIKA

December 2010, prvi božič in novo leto na toplem. Najlepše plaže, najbolj sveže sadje, najbolj prijazni ljudje. Če daš izbiro, kam bi se v tem trenutku najraje teleporirala – bi bili to Karibi!

kariibii-042

kariibii-102

 

4. DUBAI (+ ABU DHABI), UAE

Anže, jst, visoke stolpnice, kamele in še eno poletno novo leto. Najino prvo skupno ‘večje‘ potovanje. Bilo je kratko, a ravno dovolj dolgo, da sem vedela, da je on edini, s katerim si želim prepotovati svet. #sladkorna

Processed with VSCOcam with c1 preset

img_9673

Processed with Rookie

Processed with Rookie

Processed with Rookie

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

5. BARCELONA, ŠPANIJA

O zadnji dogodivščini Neje in Anžeta lahko prebereš —> TUKAJ

 

6. LONDON, ANGLIJA

London je eno izmed tistih mest, ki ga lahko obiščeš stokrat pa ti nikoli ne bo dolgčas. Na eni točki se boš zagotovo izgubil, a ravno zaradi tega našel skrite predele, o katerih ti Trip Advisor ne poroča in zagotovo zavil v vsaj eno restavracijo, kjer te ”srt prime”, ko plačaš 15 evrov za margerito.

 

7. BANGKOK, TAJSKA

Dogodivščinah naše druščine v Bangkoku si lahko prebereš —> TUKAJ

 

8. ZAKYNTHOS, GRČIJA

Ta zeleni raj je 405km2 velik otok, ki ima nekaj posebnega pa ne vem točno, kaj je tisto, zaradi česar mi je tako všeč. Mogoče prav dejstvo, da je tako majčken, da ga na skuterju prevoziš v enem dnevu, vsaka plaža pa se malo razlikuje od prejšnje. Perfect otok za možgane na off! (Poleg tega je alkohol neverjetno pocen – tako da brez mačka tam ne gre …)

 

(2O13)

dsc02941

dsc02903

dsc03437

 

(2O15)

 

 

9. SHARM EL-SHEIKH, EGIPT

Plavanje med meduzami in neštetimi vrstami rib, ki smo jih našli na najlepših koralnih grebenih. Teden prej smo se odpravili v trgovino za potapljače in si kupili vso potapljaško opremo, tam pa smo se nato smejali, ker mi je shorty obleka vedno lezla v ‘tamalo‘ – ne vem, zakaj se vedno najprej spomnim na takšne stvari …

 

10. MADEIRA, PORTUGALSKA

Vzdušje Madeire sem uspela začutit le v hitrem enodnevnem izletu. Bila je del našega križarjenja, zato smo takoj, ko smo stopili na trdna tla najeli taksista, ki nas je popeljal na glavne ‘punkte’ tega otoka večne pomladi.

dscn3464

 

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT