Fashion Life

VZLJUBILA SEM JESEN …

By on November 8, 2015

Vedno sem bila tista, ki je čakala samo poletje. Tista, ki ne mara nobenega drugega letnega časa. Poletni meseci so tako vedno hitro minili in predvsem september, mesec, ki je naznanjal konec vročine, sem želela kar izbrisati iz koledarja. Letos pa je vse drugače. Tako september kot tudi samo jesen sem dočakala odprtih rok. Verjetno predvsem zato, ker se mi to leto prvič (vsaj prvič odkar pomnim) ni bilo treba bati prvega septembra, ki je klical po učenju, stresu, debelih in smrdečih knjigah ter tečnih profesorjev. Tudi oktober mi ni predstavljal ovir, saj sem se odločila, da si to leto vzamem čas, da resnično premislim, kaj želim početi v življenju in si oddahnem od gimnazije. Ampak to je tema za drugič. Za zdaj ostajam pri tem, da ko odmislim šolo, mi jesen sploh ni tako slaba.

 

Zadnjič smo se s prijatelji odpravili na grad Brdo – kraj, ki mi je ljubši poleti, saj je trava takrat pač živo zelena in povsod so cvetoči lokvanji, ki so bili zdaj na žalost že precej bogi. Pa vseeno, lepo je! In v nekem momentu sem se zavedala, da imam pravzaprav rada jesen. Rada imam svež zrak, ki ga prinaša – zrak, ki diši po pečenem kostanju in neverjetni svežini. Pa barve, ki jih srečam na vsakem koraku – oranžna, rdeča, rumena, rjava – vse barve, ki ti dajejo občutek toplote in sreče. Za tak občutek pa poskrbi tudi sonce, ki je definitivno velik faktor za mojo ljubezen do jeseni, saj je letos tako pridno, da nas greje tudi v teh mesecih.

 

Zdaj se veselim nadaljnih dni, ki prihajajo. Veselim se dni, ko bom uživala v pišu dreves, ki se bodo sinhrono gibali z vetrom. Ko bom uživala v sladkih jabolkih in hruškah, se ovila v sladke vonjave, ki bodo prihajale iz kuhinje, kjer se bodo pekle različne dobrote, uživala bom v pogledu na vse fante, ki se bodo v novembru ponosno sprehajali z brki in jih ovijali okrog svojih prstov in uživala bom tudi, ko bom devetnajstič upihnila svečke.

 

Vedno bo moj čas poletje, ko je vroče in sončno, čas za morje. Vesela pa sem, da bom od zdaj naprej prepevala tudi v čast jeseni, ko bodo prišli kdaj deževni in mrzli dnevi, ko se je najbolje zaviti v mehko odejo, si skuhati čaj in pregledati vse filme tega planeta ter kdaj sončni dnevi, ko bo čas za sprehod kot je bil ta…

 

 

 

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT