Food Places

TAJSKA #2: BANGKOK // ČRVI, KOBILICE, ŠKORPIJONI …

By on December 24, 2015

Trenutno tole pišem na Koh Phanganu. Sem zleknjena na kavču, ki je vlažen, saj je trenutna vlaga tukaj 94 procentna. Dež je ponehal in jutri bo vreme lepše. Pogled imam na svoje tri fante, ki igrajo bilijard. Kregajo se, kdo je boljši in kdo slabši. Za vsako svojo napako krivijo nekoga drugega… ali nekaj drugega.

 

Ob listanju naslednjih slik se z mislimi vračam nazaj v Bangkok, kjer smo preživeli celih pet dni in zaželim si en res dober donut iz nakupovalnega centra Siam Paragon. Potem naslednja slika… Črvi, kobilice, škorpijon…

 

Tudi prejšnja slika krofa mi ne povrne apetita.

 

’’Valda bomo probal te žuželke!’’ sem rekla fantom že prvič, ko so moje oči uzrle voziček, kjer je tajski par prodajal vse možne mnogočlenarje. Anže in Jugi sta odločno odkimala – seveda – le na Zalca se lahko pri takih stvareh zanesem! J Četri dan sva se jih odločila probat. Ko sva prišla na vrsto, naju je ženska že nestrpno čakala z zajemalko, da ji dava znak, kaj vse nama lahko naloži na čisto majhen krožnik. Pa sva jih izbrala in njen mož je izračunal. 250 batov.

Postavili smo se na malo bolj miren odsek pločnika. Miren… če temu lahko tako rečem delu, velikem meter x meter, kjer so se ustavljali turisti, da bi videli dva bedaka jesti nekaj takega. Z nasmeškom na obrazih so opazovali, kako sva zagrizla v prvi črv. Ni bilo tako slabo, kot si mogoče predstavljaš…

 

Če je bila ta izkušnja malo manj prijetna, je bil zato preostanek dneva toliko boljši! Z ladjico oz. long tail boat-om smo se peljali po reki Chao Phraya. Veter v laseh, malo manj prijeten vonj in voda, ki je špricala v nas, ni zmotila občudovanja Bangkoka, njegovih zanimivosti in ljudi, ki so se utapljali v svojih vsakodnevnih opravilih.

Peljali smo se do floating marketa. Takrat je mimo nas v čolniču že pridrvel striček, ki je ponujal različne spominke in pijače. ’’Would you like a beer? Or maybe a little buddha?…’’ je spraševal. In začuda noben od fantov ni kupil piva, ampak spominke na katerih se bo doma nabiral prah.

 

Pripeljali smo se do templlja – Temple of Dawn, nato še malo po nakupih do Siama, na Khao San road, midva na lučke, ona dva na rooftop in potem vsak po svoje… v svoje sanje… Vse dokler se nismo zjutraj zbudili in se odpravili novim dogodivščinam naproti.

 

 

Neja xx

TAG

LEAVE A COMMENT